Future Czech Tradition

Nové CD se SVĚTOVÝMI PREMIÉRAMI již brzy!

Doležalovo kvarteto plánuje na letošní rok společně s Michaelou Hrabánkovou zcela jedinečný projekt. V dnešní době se již nestává, že by se podařilo nalézt neznámé, nebo ztracené skladby velkých mistrů světové hudby. Právě to se nám však podařilo!

Představujeme Vám náš nový nahrávací projekt se SVĚTOVÝMI PREMIÉRAMI skladeb Josefa Myslivečka. Projekt jsme nazvali „Il divino Boemo“, což znamená „Božský Čech“, jak Myslivečka titulovali v jeho druhé vlasti, Itálii.

Hlavní částí projektu jsou Myslivečkovy kvintety s hobojem, které byly považovány za ztracené. Tři z nich se nám po několikaletém úsilí podařilo nalézt v soukromých sbírkách po celé Evropě. Doležalovo kvarteto je letos nahraje spolu s přední českou hobojistkou Michaelou Hrabánkovou ve SVĚTOVÉ PREMIÉŘE.

Druhou část projektu tvoří Myslivečkovy smyčcové kvartety, neprávem podceňovaná díla, která se mohou směle měřit s nejlepšími hudebními díly své doby. Při přípravě projektu jsme zjistili, že i tato díla nahrajeme ve SVĚTOVÉ PREMIÉŘE!

Pro více informací sledujte náš facebook!

https://www.facebook.com/dolezalovokvarteto/